İlkyardım Eğitici Eğitimi 26 Haziran 2019 - 30 Haziran 2019 tarihleri için açıldı
İlk yardım eğitici eğitimi programı toplamda 40 saati aşmayacak şekilde günlere ve saatlere göre detaylandırılmıştır.

İlk yardım gerektiren vakitlerde ekipmanların bulunmaması durumu yaşanabilmekte ve bu durumu telafi etmek için yardım kuralları uygulanmaktadır.
Kaza ya da ani ilk yardım gerektiren durumlarda hastaya yapılan yardımların önemi çok önemlidir. Bu yardımlarda öncelikli hareketlerden birisi de ortamda bulunmayan ekipmanlar yerine geçici çözümler üretmektir. Hastanın veya kazazedenin yerden daha uygun bir bölgeye taşınması için sedye hareketleri de önemli hale gelmiştir.
İlk yardım olarak sedye üzerine yerleştirme yahut bir nevi portatif sedye görevi görecek hareketlere değinmek gerekirse bunlar şu şekildedir;
Kaşık Tekniği
Kaşık tekniği, hasta ya da kazazedeye üç kişinin ilk yardımı ile uygulanan bir taşıma yöntemidir. -Bu yöntemde ilk yardımı yapacak olan kişiler hastanın topluca bir yanına geçer ve dizleri yer ulaşacak şekilde diz çökerler.
-Kazazedenin ya da hastanın elleri, ilk yardımı yapan kişiler tarafından birleştirilir,
-İlk kişi hastanın baş ve omuz kısmından, ikinci kişi sırtının alt kısmı ve uyluğundan, üçüncü kişi ise dizlerinin altından ve bileklerinden kavrar.
-Daha sonra ise kaşık pozisyonuna ulaşmak için hasta ya da kazazedenin vücudunun altından geçirerek kavranır.
-Baş bölgesinden kavrayan ilk yardımcının komutuyla aynı taraftan kavrayan diğer iki kişi aynı zaman içinde toplu olarak hastayı iyice kavrayıp dizlerinin üzerine koyarlar.
-Aynı anda yapılan bu hareketle hasta ya da kazazede ilk yardımcılar tarafından göğüslerine doğru çevrilir ve sonunda toplu bir şekilde ayağa kalkarak sedyeye taşıma işlemini gerçekleştirirler.
Köprü Tekniği
Köprü tekniği ise hastanın hem sağ hem de sol olmak üzere her iki tarafına iki kişinin gelmesiyle oluşturulur ve toplamda dört kişi tarafından yöntem uygulanır.
-İlk yardımı yapacak olan kişiler bacaklarını açarak hastanın baş gövde ve bacak kısmına yerleşirler -Birinci kişi başı koruyacak şekilde omuz ve ensesinden, ikinci kişi kalçalarından, üçüncü kişide dizlerinin altından tutar.
-İlk yardımı yapan birinci kişinin verdiği komutla diğer ilk yardımcı kişiler aynı anda kaldırırlar. -Dördüncü kişi sedyeyi arkadaşlarının bacakları arasına iterek yerleştirir ve hasta ya da kazazede sedyenin üzerine konularak yöntem uygulaması tamamlanır.
Karşılıklı Durarak Kaldırma
Karşılıklı durarak kaldırma omurilik yaralanmalarında ve şüphesinde kullanılır ve üç kişi tarafından uygulanır.
- İki kişi hasta ya da kazazedenin göğüs hizasında karşılıklı diz çökerken üçüncü kişi hasta veya kazazedenin diz hizasına çömelir ve hasta ya da kazazedenin kolları, göğsünün üzerinde birleştirilerek düz yatması sağlanır.
- Baş kısımdaki ilk yardım yapanlar kollarını baş-boyun eksenini koruyacak şekilde hasta ya da kazazedenin sırtına yerleştirirler ve ardından hasta ya da kazazedenin dizleri hizasındaki üçüncü kişi kollarını açarak hasta ya da yaralının bacaklarını düz olacak şekilde kavrar. Verilen komutla, tüm kişiler hasta ya da kazazede düz olarak kaldırılarak sedyeye taşınır.
İlk yardım eğitici eğitimi programı toplamda 40 saati aşmayacak şekilde günlere ve saatlere göre detaylandırılmıştır.
Temel İlk Yardım Eğitimi Program Süresi ve İçeriği:
Temel ilk yardım eğitimi programı 16 saat-2 gün sürmektedir. Eğitim konuları Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.
Temel İlk Yardım Eğitimi Program Süresi ve İçeriği:
Temel ilk yardım eğitimi programı 16 saat-2 gün sürmektedir. Eğitim konuları Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.
Temel İlk Yardım Eğitimi Program Süresi ve İçeriği:
Temel ilk yardım eğitimi programı 16 saat-2 gün sürmektedir. Eğitim konuları Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.
25 Mayıs 2019 - 25 Mayıs 2019 "İlkyardım Yenileme Eğitimi"
11 Mayıs 2019 - 11 Mayıs 2019 tarihlerinde "İlkyardım Yenileme Eğitimi"
08 Mayıs 2019 - 12 Mayıs 2019 tarihleri arasında İlkyardım Eğitici Eğitimi
İlkyardım Katılımcılarımızdan Gelen Yoğun İstek Üzerine Youtube Kanalımız Yayında
2019 Mart ve Nisan Dönemi İlkyardım Eğitici Eğitimi Kayıtlarımız Başladı.
10-14 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleşecek olan Nisan ayı ilkyardım eğitici eğitimi kayıtlarımız başladı.
30-31 Mart 2019 tarihlerinde yapılacak olan Sağlık Bakanlığı Onaylı Temel İlkyardım eğitimine 30 Mart Cuma gününe kadar kayıt yaptırabilirsiniz.
İlk yardımın abc si nedir ( A ) sı airway:
İlk yardımın abc si nedir ( B ) si breating
İlk yardımın abc si nedir ( C ) si circulation
Aldığı İlk Yardım Eğitimi sonrası girdiği sınavlarda başarılı olan bireyler İlk Yardım Eğitim Sertifikası sahibi olurlar. İlk Yardım Eğitim Sertifikası ve bununla birlikte İlk Yardımcı Kimliği bulunan kişiler birçok farklı yerde çalışabilirler.
Hijyen Eğitimi sonrasında gireceğiniz sınava hazırlanmak için bu soruları çözerek kendinizi sınayabilirsiniz.
İlk Yardım Eğitimi Sertifikası temel ilk yardım eğitimini başarıyla tamamlayan kişilere verilen yetkinlik belgesidir. Ani bir durumla karşılaşıldığında ilkyardım bilgisi hayat kurtarmaktadır.
Hijyen Eğitimi Sertifikası, 8 saatlik hijyen eğitimini tamamlayan katılımcıların, eğitim sonunda girdikleri sınavdan başarılı olmaları sonucunda verilmektedir.
Bakırköy İlk Yardım Eğitimi Sertifikası temel Bakırköy ilk yardım eğitimini başarıyla tamamlayan kişilere verilen yetkinlik belgesidir. Ani bir durumla karşılaşıldığında ilkyardım bilgisi hayat kurtarmaktadır.
Başakşehir İlk Yardım Eğitimi Sertifikası temel Başakşehir ilk yardım eğitimini başarıyla tamamlayan kişilere verilen yetkinlik belgesidir. Ani bir durumla karşılaşıldığında ilkyardım bilgisi hayat kurtarmaktadır.
Bayrampaşa İlk Yardım Eğitimi Sertifikası temel Bayrampaşa ilk yardım eğitimini başarıyla tamamlayan kişilere verilen yetkinlik belgesidir. Ani bir durumla karşılaşıldığında ilkyardım bilgisi hayat kurtarmaktadır.
Beşiktaş İlk Yardım Eğitimi Sertifikası temel Beşiktaş ilk yardım eğitimini başarıyla tamamlayan kişilere verilen yetkinlik belgesidir. Ani bir durumla karşılaşıldığında ilkyardım bilgisi hayat kurtarmaktadır.
Beykoz İlk Yardım Eğitimi Sertifikası temel Beykoz ilk yardım eğitimini başarıyla tamamlayan kişilere verilen yetkinlik belgesidir. Ani bir durumla karşılaşıldığında ilkyardım bilgisi hayat kurtarmaktadır.
Beylikdüzü İlk Yardım Eğitimi Sertifikası temel Beylikdüzü ilk yardım eğitimini başarıyla tamamlayan kişilere verilen yetkinlik belgesidir. Ani bir durumla karşılaşıldığında ilkyardım bilgisi hayat kurtarmaktadır.
İlkyardım Eğitimi Ne Kadar Suruyor?
Sağlık Bakanlığı onaylı ilkyardım eğitimi; 16 saat (2 gün) sürmektedir.
İlkyardım Eğitim Tarihleri
İlkyardım eğitimi almak icin her hafta merkezimizde açmış oldugumuz minimum 5 maksimum 20 katılımcı olusan hafta ici ve hafta sonu gruplara katılabilirsiniz. Her hafta, hafta içi ve hafta sonu grupları açılmaktadır. Toplu kayıtlarda özel indirim uygulanmaktadır.
Güncel kurs tarihleri için ilkyardım takvimine TIKLAYINIZ
İlkyardım Eğitimine Kayıt İçin Ne Gerekiyor?
İlkyardım Eğitimine katılacak her katılımcıdan;
İlkyardım Sertifikası Ne Kadar Geçerli?
İlkyardım Sertifikası 3 yıl süre ile geçerlidir.
İşyerimde İlkyardım Eğitimi Alabilir miyim?
5 kişi ve uzerinde katılımcıdan oluşuyor ise firmanızda yerinde İlkyardım eğitimi alınabilmektedir.
Firmalarda yerinde İlkyardım eğitimi verilebilmesi icin uygun bir eğitim salonu ayarlanması gerekmektedir.
İş yerimizde İlkyardım Eğitimi Alacak Personeli Nasıl Seçmeliyiz?
İlkyardım Eğitimine katılacak katılımcıların öncelikle gönüllülük esasına göre seçilmesi ve seçilen katılımcılarının eğitim düzeyinin yüksek olması sınav başarısının artması için önem arz etmektedir.
İlkyardım Eğitimlerinde Eğitmen Sayısı var mi?
İlkyardım Eğitimleri, 20 kişiden fazla katılımcı olmamak şartıyla, her 7 katılımcıya 1 Eğitmen düşecek şekilde verilmektedir.
Eğitimler yalnızca Sağlık Bakanlığından onaylı sertifikalı İlk Yardım Eğitmenleri tarafından düzenlenir.
İlkyardım Eğitimlerinde Yardimci Kaynak Veriliyor mu?
Egitime katılan tum katılımcılarımıza Sağlık Bakanlığı onaylı Temel İlkyardım el kitabımız ücretsiz olarak verilmektedir. Ayrıca Egitim sırasında sınava yonelik çalışma soruları çözülerek konular pekiştirilmektedir.
İlkyardım kursunu tamamladığımda sertifika alabilecek miyim?
16 Saatlik ilkyardım programını tamamladığınızda, il sağlık müdürlüğünün açtığı sınavlarda başarılı olmanız durumunda Sağlık Bakanlığı onaylı ilkyardım Sertifikası ve Kimlik Kartı alabileceksiniz.
İlkyardım Sinavları Nerede Yapılıyor?
İlkyardım Egitimi sonrası yeterlilik sınavları teorik ve pratik olarak Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü’nün görevlendireceği denetmenler tarafından Anadolu yakası ve avrupa yakasında yapılmaktadır. İlkyardım Sınavları Cumartesi-Pazar sabah veya öğle oturumu olarak her hafta sonu yapılmaktadır. Katılımcılar İlkyardım eğitiminden yaklaşık 1 hafta sonra sınava girmektedir.
İlkyardım Sinav Ucreti ve Sertifika Ucreti Var mi?
Her kursiyerin sınav giris ücreti Merkezimiz tarafından yatırılmaktadır.
Sınav kaydı kurumumuz tarafından yapılmaktadır.
Sınavı Kazanan katılımcıların ilkyardım sertifika ve kimlik kartları ücretsiz olarak çıkarılmaktadır.
İlkyardım Sınavını Geçtim, Sertifika Ne Zaman Çıkar?
Sınavdan hemen sonar düzenlenen sertifika ve kimlik kartları il sağlık müdürlüğüne onaya gönderilir, yaklaşık 2 hafta içerisinde onaydan çıkmaktadır. Sertifikanız .çıktığında sizlere haber vererek istediğiniz adrese kargo ile gönderim yapmaktayız.
Ilkyardim sertifikamın süresi dolunca ne yapmalıyım?
ilkyardım sertifikanızın 3 yıl geçerlilik tarihi dolduktan sonra Yetkili ilkyardım merkezlerinde 1 gün süre ile güncelleme (yenileme) eğitimine katılarak, sertifikanızın süresini 3 yıl daha uzatabilirsiniz.
Ilkyardim Guncelleme Egitimi Ne Kadar Suruyor?
8 saatlik eğitimin sonunda sertifikanız 3 yıl sure ile uzatılmaktadır.
Ilkyardim Guncelleme Egitimi Icin Ne Evrak Gerekli?
İlkyardım Eğitici Eğitimi Kursunu Tamamladıktan Sonra Çalışma Alanları;
Kimler İlk yardım Eğitmeni Olabilir?
Basta sağlık çalışanları (doktor, hemşire, att, radyoloji, disci, eczacı, ebe, tıbbi sekreter, odyometrist, diyaliz, cevre sağlığı, veteriner, laboratuvar teknisyenleri, hasta bakim, yasli bakim, saglık idarecisi…) olmak üzere biyologlar, odyometri, adli tip, fizik tedavi gibi çok geniş alanda meslek dallarına izin verilmiştir.
İlkyardım eğitmeni olabilen bölümlerin tam listesine ulaşmak için TIKLAYINIZ.
İlkyardım Egitici Egitimi Kursuna Kayıt İçin Ne Gerekli?
Noter Onaylı Diploma ve Kimlik Fotokopisi ile Kayıt Yaptırabilirsiniz.
İLKYARDIM HAYAT KURTARIR. İNSAN HAYATINA DEĞER VERİYORSANIZ SIRA SİZDE!